Ienke Damsté, geboren te Arnhem.

Enige jaren geleden volgde zij een workshop beeldhouwen en werd door deze vorm van kunst gegrepen. Zij volgde beeldhouwlessen bij beeldhouwer Stephanie Rhode in Amstelveen, alwaar de eerste technieken werden ontwikkeld en materiaal kennis werd opgedaan. Heden bezoekt zij het atelier van beeldhouwer Esther Velzeboer te Vijfhuizen.

Haar voorkeur gaat uit naar middelharde stenen, zoals diverse soorten speksteen, albast, serpentijn en marmer. Ienke laat zich inspireren door vormen en kleurschakeringen van de steen, zoekt naar lijnen en verbindingen om vervolgens met passie en gedrevenheid haar einddoel te bereiken. Maakt studies van eigen ontwerpen alvorens deze in steen om te zetten. Ieder beeld moet in zijn soort uniek zijn en verdient zeker ook aandacht in het afwerken van het totale beeld. Zij streeft zoveel mogelijk naar perfectie. Inmiddels werkt zij ook in epoxie en maakt zij beelden in brons.

Doorgaans werkt zij in haar atelier te Aalsmeer. In de zomer werkt zij een aantal weken in het atelier van haar broer in Frankrijk.

Ienke Damsté 06-20079998